Inscripcions romanes al País Valencià

Estem d´enhorabona, s´acaba de publicar un nou llibre que ens descobreix el nostre passat, en aquest cas les inscripcions romanes de la nostra comarca.
Amb aquest volum, aparegut pòstumament, es tanca la publicació de el “corpus” d’inscripcions romanes del País Valencià, tasca a la qual l’autor va dedicar gran part de la seua vida. Culmina així un projecte sòlid i rigorós, d’un innegable valor acadèmic i científic, que va comptar amb la col•laboració de Xavier Gómez Font, també recentment desaparegut.
Aquest volum de l’obra, dedicat a les ciutats meridionals del país, arreplega monuments epigràfics conservats no solament als museus, sinó als llocs més variats i pintorescs, i permet entendre tant el sentit literal com també què va ser el seu context, de manera que constitueixen una eina fonamental per a conèixer el patrimoni i la història tan pròxima en l’espai com a llunyana en el temps.
Sens dubte, l’aportació de Josep Corell constituirà un referent ineludible a l’hora d’elaborar i completar altres “corpora” d’epigrafia romana.
Esperem que gaudiu d´aquest llibre.

Inscripcions romanes al País Valencià, VI
Ilici, Lucentum, Allon, Dianium i els seus territoris
Josep Corell Vicent
Universitat de València
ISBN: 9788437088228
Serie: Fonts Històriques Valencianes
Preu: 32,00 €