DIANIUM. Epigrafia del forvm i funerària.

El divendres, 30 de novembre de 2012 a les 10:30 hores, està preparada a La Sala del Castell de Dénia una activitat molt interessant destinada al públic estudiant, es tracta d´una conferència i unes activitats practiques a càrrec de Josep A. Gisbert Santonja, arqueòleg municipal de Dénia i Vicent Buigues Colomer, Cap del Departament de Cultura Clàssica del IES Gata de Gorgos.
En primer lloc a les 10:45 hores, els estudiants podran escoltar una xarrada que amb el títol “Documentar testimonis epigràfics”, pretén apropar-los al mon de l´epigrafia romana.
Una volta tinguen una xicoteta base teòrica del que van a veure, ho aplicaran, a dues activitats practiques, la primera d´elles a les 11:45 hores amb la visita al Museu Arqueològic de Dénia, per veure la secció del museu destinada a la epigrafia de la ciutat romana de Dianium.
La segona activitat consistirà en fer una lectura i transcripció de les peces d´epigrafia romana ubicades a la façana i l´entorn de l´ajuntament de Dénia.
Aquesta activitat està prevista per a 14 alumnes. Si desitja participar en l’activitat, cal adreçar-se a: Informació i reserves: 966420260.

Dianium i el seu territori segons Corell

Per saber un poc més del tema:
CORELL, J.:Inscripcions romanes d’Ilici, Lucentum, Allon, Dianium i els seus respectius territoris, Valencia. PUV. 2012.
GISBERT, J. A., i Abasca J.M. Epigrafia romana de la vil•la de l’Almadrava (Setla-Mira-rosa-Miraflor). III congrés d’estudis comarcals de la Marina Alta.. (1992)
GISBERT, J. A., y SENTÍ, Mª A.: “La romanización de las tierras valencianas” La Gran Historia de la Comunitat Valenciana, Valencia, 2007, volumen 2.
MARTÍN, G.: Dianium, arqueología romana de Denia, Valencia, 1970.
Ací podreu descarregar vos en pdf un interesant article sobre el tema:
Cinco inscripciones latinas del territorio de Dianium (Denia, Alicante. Hispania citerior)
http://rua.ua.es/dspace/bitstream/10045/4544/1/Lucentum_14_16_05.pdf