Projecte Mèmories.

Per Josep Fornés Mut.

 

En el projecte memòries busquem intentar preservar la memòria dels nostres majors, cadascú recorda el passat a la seva manera i nosaltres busquem eixes experiències vitals subjectives. Volem que ens conten que recorden de la seva vida durant totes les seves etapes, infància, joventut i vellesa. Busquem conèixer en que treballaven, com es van enamorar, com van celebrar el seu casament, a quins jocs jugaven de menuts… coses que només poden ser explicades per la persona que les ha viscudes. Volem extraure la vida de qui va viure els principis del segle passat i han arribat a conèixer el nou segle. Són el nostre vincle amb els avantpassats i aixina volem que es reconeguin. És una feina urgent perquè eixa gent esta arribant a la fi de la seva vida i aquesta és l’última oportunitat.

El projecte el duguem avant Ricardo Doblado (medis audiovisuals), Joan Miquel Gavilà (fotògraf) i Josep Fornés (historiador) i pretenem fer una exposició, un audiovisual i un llibre per donar a conèixer els resultats d’aquest projecte. Us animem a que ens convideu a les vostres cases a conèixer als vostres majors i tindre una conversa amb ells.